Камала Харис и Еманюел Макрон в МюнхенАвтор: Сумантра Маитра, . Следвайте

...
Камала Харис и Еманюел Макрон в МюнхенАвтор: Сумантра Маитра, . Следвайте
Коментари Харесай

Мюнхенската бирена вакханалия: Китай потрива ръце Западът да затъне още повече в Украйна

Камала Харис и Еманюел Макрон в Мюнхен
Автор: Сумантра Маитра,. Следвайте " Гласове " в 

На конференцията за сигурност тази година Западните водачи бяха изобилни на изразителност и нищожни на натурализъм
За мен беше мъчително на Мюнхенската конференция за сигурност да чувам Камала Харис, която безсмислено повтаряше заучени изречения с отработено треперливо стакато в гласа, в опит да показва държавническо държание, което беше подправено като лицето на Мадона.
„ В случая с съветските дейности в Украйна ние изследвахме доказателствата, познаваме правните правила, и няма подозрение: това са закононарушения против човечеството “, съобщи Харис, добавяйки и предизвестие „ към причинителите на тези закононарушения и към техните началници, които са съучастници в тези закононарушения: Ще ви бъде потърсена отговорност! “

Съществуват спекулации, че руснаците са направили военни закононарушения, в това число всеобщи изтезания. Два въпроса обаче изникват неотложно: украинците правили ли са също такива? И кой прави оценка и санкционира упоменатите закононарушения? Джордж У. Буш и Барак Обама може би знаят от персонален опит какъв брой подправено, елементарно и недоказуемо може да бъде обвиняването във военни закононарушения и какъв брой елементарно е да се избегне.
„ Международните връзки “ са безредица, тъй като няма световна полиция. Ядрените сили са нуклеарни сили по избрана причина, а точно тъй като това лимитира директната непозната интервенция. Но щом хвърлиш обвиняването и обещаеш отмъщение, се чака да отговориш на въпрос от по-голямо значение. „ Как, другарю? “
Моят сътрудник Джъд Русо попита за какво конференцията за сигурност е таман в Мюнхен. На което аз мога да дам единствено един логически отговор: бирата е мощна. Какво друго би могло да изясни умопомрачителното фукане на тази лечебна сесия? Това не беше сериозна конференция за тактиката, тъй като няма стратегически спор, най-малко не сред Западните сили. Те имаха консенсус, което, несъмнено, обезсмисля концепцията да се прави конференция.
Ето и английският премиер-мениджър на междинен бизнес Риши Сунак. Звучеше като първокурсник, който преди малко е прочел ново есе на Джон Икенбъри. „ Когато Путин стартира тази война, той заложи на това, че решимостта ни ще отслабне. Дори и в този момент той се обзалага, че ще изпуснем нервите си “, декламираше Сунак иззад кралското „ Ние “. Декларира също, че Британия стои на страната на „ свободата, демокрацията и върховенството на закона “ и даде обещание, че ще бъде първата страна, която ще достави на Украйна оръжия с отдалечен обхват. „ Англия е подготвена да помогне на всяка страна, която ще достави на Украйна самолети, от които тя се нуждае през днешния ден, само че ние би трябвало също и да обучим украинските водачи по какъв начин да ръководят актуалните джетове. “
Чудничко. На Англия обаче ѝ липсва индустриален потенциал, с цел да поддържа такава щедрост, тъй че кралското „ Ние “ на Сунак значи, кардинално, Америка. Британският интерес да се разпалва война в източните елементи на Европа може да бъде екстраполиран от историческата тактика на Англия да държи Европейския съюз разграничен, с Америка в него. Това е удивително сполучлива стратегическа политика, чисто от вероятността за засилено въздействие на Лондон върху костюмарите във Вашингтон.
Единственият инцидентен глас на разсъдъка беше на френския президент Еманюел Макрон, въпреки че причините му в интерес на подценяваната богиня бяха в най-хубавия случай непоследователни. „ Не считам, за разлика от някои хора, че ние би трябвало да се стремим към тотална победа над Русия, да нападаме Русия на родната ѝ земя... Тези наблюдаващи желаят повече от всичко да смажат Русия. Позицията на Франция в никакъв случай не е била такава и това в никакъв случай няма да бъде нашата позиция. “ Той предложи, че по-скоро би трябвало „ Да върнем Русия назад на масата и да изградим дългогодишен мир. “
Твърде необичайно е за французин да не помни тъкмо по какъв начин работи спиралата на ескалацията. Не е нужно да обявяваш война на Русия, с цел да се окажеш в такава, както свидетелства историята на Франция преди Първата международна война, когато нито една от великите сили не е желала война, само че са били въвлечени в нея, поради съперничещи си спирали на ескалация, закани и военна нервност. Франция с право желае стратегическа автономност, само че отхвърля да поддържа устойчиво военния, военноморския и нуклеарния си чадър. Макрон търси баланс с Русия, само че отхвърля да спре ескалационната серпантина на НАТО. Лесният метод да диктуваш събитията е да имаш военна мощност, с която да се подплатиш. Никой не стопира Франция да обезпечи безвредно прикритие на Европа или да реши какъв брой надалеч и какъв брой дълго се простира това прикритие. Щом Полша може да ускори защитата си, Франция също може да го направи. Ако това не се случи, някой безсрамник може да си намерения, че всичко е просто политически спектакъл.
Скоро би трябвало да настъпи изтрезняване. Руската военна машина постепенно форсира продукцията си. Структурните дефекти на Украйна ще стартират скоро да си проличават. Проучване след изследване сочат спад в поддръжката за Америка – и кой може да упрекна американското общество, в изискванията на инфлация, рушаща се инфраструктура, осакатяваща будна администрация, противопоставяща се на метода на живот на множеството американски военнослужещи и съдружници, които са по едно и също време праведници и просяци.
„ Това, което следва, е обезпокоително “, призна Кайса Олонгрен, военният министър на Нидерландия. И още по какъв начин, само че трябваше по-рано да се сетите за това. Какъв казахте, че беше отбранителният бюджет на Нидерландия?
Но по-важното е, че различен всесилен звяр може би се пробужда. Китай евентуално се приготвя да влезе в борбата. Въпросът пред нас, затова, е същият, който беше дефиниран от огромния американски експерт по интернационалните връзки Хълк Хоган (известен американски играч по кеч и артист бел. пр.): " Кво ше праим? " Една внимателна и реалистична тактика трябваше да е пренебрегнала локалната война, или най-малко трябваше да откри равновесие и да реализира съглашение по пътя на договарянията, до момента в който към момента разполага с лостове за това.
Вместо това, влизаме във втората година, а стратезите в Пекин като че ли не могат да повярват на шанса си. Нашият шанс с обезкървяването на Русия скоро може да свърши и ловецът, както се споделя в клишето, може скоро да разбере какво е да си дивеч. Без подозрение неоконсерваторите и демократичните първенци ще сметнат това за следващ неуспех на политиката на удържане и ще се опитат да удвоят залога. Нормалните американци обаче ще би трябвало да решат дали това е нужно. Въздухът над Донбас просто не е толкоз значим, колкото въздухът над Охайо. Както споделих скоро в едно изявление, ползата на Китай от закъснение на рухването на Русия е от голямо значение. Те имат изгода от затъване на Съединените щати в европейска война, обръщайки всъщност ролята в спора и тактиката, която сега прилагаме във връзка с Русия.
Ако Съединените щати и Европа са решени да изчерпят силите си в една местна война на безсилие, в регион с нулева стратегическа значимост, това може да докара единствено до безспорна китайска надмощие, когато те най-сетне решат да създадат своя ход. Нито една велика мощ в човешката история не е предприемала строителство на голям флот с стремглава скорост, в случай че не възнамерява нещо огромно. Тази история е остаряла като света.
Сумантра Маитра е старши редактор в American Conservative и определен асоцииран член на Кралското историческо общество.
Източник: 
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчрова
 
 
 
28 Фев 2023383227 Фев 2023448725 Фев 2023724223 Фев 20231048621 Фев 2023476121 Фев 20232709КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023145628 Фев 20232026 Фев 2023713318 Фев 20231420
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР